Beszélgetés dr. Villányi Péterrel…

Örömmel kerestem fel, mosolyogva fogad, barátságos légkörben kezdődik a beszélgetés. A téma úgy gondolom Mindannyiunkat foglalkoztat

AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSE, A GYORS GYÓGYULÁS.

 

Dr. Villányi Péter pszichológus emberekkel foglalkozik a legbensőségesebb válaszokhoz segíti a pacienseit. Kiragadja az embereket a hétköznapok száraz történeteinek keretéből abba a csodálatos világba, ahol mindenkit megérint a szeretet, ha a szívében felfedezi. Az önismerethez való eltalálás, a felébresztés a dolga, hogy egy felszínes zaklatott világból egy igazi felismeréseket hozó mélyebb valóságba juthassunk el.

·         Milyen módszert használ ehhez?

1.      Ne tégy kárt magadban!

  1. Ne tégy kárt más(ok)ban!
  2. Ne tégy kárt a berendezésben (környezetben)!

·         Minden egyebet szabad, hiszen az egész folyamat lényege az, hogy aki velem találkozik, közelebb jusson belső és külső szabadságához, lebontsa azokat a korlátokat, amik gátolják abban, hogy boldog legyen. A boldogság az ember normális állapota. Ettől való bármilyen eltérés valamilyen egyensúlyvesztés, ha úgy tetszik: betegség. Aki szabad a belső korlátaitól idővel a külsőkkel is eredményesen megbirkózik. A kiegészítő szabályok: Én, mint gyógyító köteles vagyok titokban tartani mindazt, amit a nálam jelentkező mond, sőt azt is, hogy egyáltalán felkeresett – ez a jelentkezőre nem vonatkozik. A gyógyító beszélgetésekben én csak azt mondhatom, amit úgy gondolok és úgy is érzek – azaz a lehető legőszintébbnek kell lennem. Ez a szabály szintén nem vonatkozik a jelentkezőre, bár általában hamar kiderül, hogy gazdaságosabb őszintének lenni. Nem feltétlenül a nyugalom és a biztonság megteremtése a megfelelő mód, sokszor a provokáció alkalmasabb arra, hogy “beljebb” kerüljünk, közelebb jussunk magunkhoz és egymáshoz. Bármi, ami a megértést segíti, alkalmas lehet a fenti 5+2 szabály betartásával.

Pálmai Ágnes